Reteta Ciorba Radauteana

RETETA

- 4 bucati piept de pui;
- 5 galbenusuri de ou;
- 400 ml. smantana;
- 2 ardei grasi;
- 4 morcovi;
- 2 radacini patrunjel;
- 1 telina mica;
- 1 ceapa;
- 4 catei de usturoi;
- verdeata dupa gust;
- sare dupa gust;
- 1 lingura vegeta;
- otet.
MOD DE PREPARARE


     Pentru inceput se pune carnea la fiert pana da in primul clocot pe urma carnea se scoate si se taie cubulete dupa dimensiunea preferata, iar apa se strecoara pentru a nu ramane spuma.


     Intre timp taiem cubulete dupa dimensiunea dorita, toate legumele "unele mai marunt"


Se mai adauga apa pentru a se ajunge la 5 litri,
se adauga cubuletele de carne impreuna cu cubuletele din legume se condimenteaza cu sare si vegeta.

Dupa ce sunt toate fierte se adauga incetisor galbenusul de oua batut impreuna cu cele 400 ml. de smantana, "mestecand repejor pentru a nu se branzii smantana". In fiecare bol se poate adauga pentru un gust mai bun cateva picaturi de otet.

Pentru ornament se poate adauga o felie de ardei in fiecare bol de ciorba.


retete