Reteta Ciorba de burta

RETETA

- 500g. burta de vita prefiarta;
- 300g. oase vitel, cu carne;
- 2 galbenusuri de ou;
- 100 ml. smantana;
- 2 morcovi;
- 1 radacina patrunjel;
- 1 telina mica;
- 1 ceapa;
- 1 capatana de usturoi;
- 2 lamai;
- verdeata (frunze leustean si telina);
- sare dupa gust;
- 1 lingura vegeta;
- piper.



MOD DE PREPARARE

      Se spala bine burta si oasele de vitel si se pun la fiert intr-o oala mare, cu 4 l de apa timp de 20 minute si pe urma se ia spuma si se adauga legumele intregi.


Cand toate sunt fierte se scot legumele, burta si carnea se desprinde de oase pentru a se taia toate marunt


 Se adauga burta, carnea si legumele taiate marunt inapoi in apa impreuna cu 1 lingurita de sare, 1 lingura de vegeta si piper.


Se bat galbenusurile impreuna cu 100ml. smantana si putina apa din ciorba pentra ca smantana sa nu se branzeasca si se adauga inapoi in ciorba amestecandu-se repejor.


Pentru un gust mai bun se storc lamaile pentru ca sucul sa il adaugam in ciorba sau se poate adauga in fiecare bol cateva picaturi de otet

retete