Ciorba de vacuta

RETETA

- 300g. carne de vitel;
- 300 g cartofi;
- 100 g fasole verde;
- 100 g varza alba;
- 1 morcovi;
- 1 radacina patrunjel;
- 1 telina mica;
- 1 ceapa;
- 1 legatura de patrunjel;
- sare dupa gust;
- 1 lingura pasta de rosi;
- 1 litru bors;
- piper.



MOD DE PREPARARE


      Se pune carnea de vitel intr-o oala cu apa si sare cat sa o acopere si se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma care se inlatura.

Se scoate carnea pentru a se taia cubulete si se adauga din nou la fiert timp de 1 ora cu capac peste oala.

Legumele se taie si ele patratele si se adauga peste cubuletele de carne si se mai lasa 20 de minute.

Se verifica daca legumele sunt fierte si se adauga pasta de rosii care se lasa la fiert inca 5 minute.

Dupa toate acestea se adauga borsul, legatura de patrunjel taiata marunt, se potriveste cu sare si piper si se mai lasa inca un clocot.

Se poate servi cu ardei iute si orna cu patrunjel

retete