Reteta Ciorba de perisoare

RETETA

- 200 g. carne de vitel tocata;
- 1 bucatica carne afumata;
- 1 galbenusuri de ou;
- 100 ml. smantana;
- 200 g. orez;
- 1 ardei gras;
- 1 morcov;
- 1 radacina patrunjel;
- 1/2 telina mica;
- 1 ceapa;
- verdeata dupa gust;
- sare dupa gust;
- 1 lingura vegeta;
- piper.



MOD DE PREPARARE

        Toate legumele ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina si ardeiul gras, taiate marunt se pot calii pentru un gust mai aromat, adaugandu-se apa si bucatica de carne  se lasa la fiert.

       Intre timp se pregatesc bilutele intr-un bol adaugand carnea de vitel tocata, orezul si oul si amestecandu-le bine pentru ca pe urma sa dam forma bilutelor din aceasta compozitie.

       Dupa ce carnea afumata  si legumele sunt fierte se pot adauga bilutele din carne si orez cu ou pentru a fierbe timp de 20 - 30 minute. Se adauga si condimentele sare, vegeta si piper
La urma se poate adauga verdeata (patrunjel frunze).


Pentru un gust mai bun se poate adauga in fiecare bol putina smantana dupa preferinta fiecaruia.

retete